Kindle Forum banner
41 - 60 of 110 Posts
Discussion starter · #41 ·
IvyRuth said:
ABSOLUTNIE ZACHWYCONA!

Tak, jestem zachwycona. Tony właśnie dostarczył swój wysoce profesjonalny proofreading mojej książki. Nigdy wcześniej nie miałam tak doskonałej edycji jak u poprzednich redaktorów.

Bez żadnych zastrzeżeń w żadnym zakresie gorąco polecam Tony'ego.

Ivy
(autorka z problemami gramatycznymi)
Dziękuję za pochwałę, Ivy. :)

Eee... pobierasz 0,80 $ za słowo (znalezione na Twojej stronie internetowej)?!?! Mam nadzieję, że to literówka i miało być "0,08$" za słowo? W przeciwnym razie mówimy o dziesiątkach tysięcy dolarów za edycję...

TonyWrites said:
@Mikaela i rjspears:

Porozmawiam z gościem, który przepisał te dane dla mnie. Bardzo odbiegają od tego, co chciałem, żeby powiedziały. Dziękuję za zwrócenie na to uwagi.

Aktualizacja:

Moje dane miały brzmieć:

$0,80 za słowo za korektę

$0,10 za słowo za redakcję

$0,12 za słowo za dogłębną edycję

Skontaktowałem się z gościem, który popełnił ten błąd podczas pracy nad moją stroną i zwolniłem go.
Twoje dane nadal nie mają sensu. Pobieranie 10 centów za słowo oznaczałoby, że edycja manuskryptu o objętości 100 000 słów kosztowałaby DZIESIĘĆ TYSIĘCY dolarów. Ponadto zwalnianie kogoś za "błąd", który powtórzyłeś, również nie wydaje się rozsądne. Ale może to tylko ja...

Discussion starter · #44 ·
Przepraszam, jeśli jakiekolwiek informacje w tym wątku są niejasne. Held Editing Services przeszło pewne poważne problemy związane z rozwojem od czasu otwarcia mojego sklepu w 2013 roku.

Nie skacz na Tony'ego; Widzę, że redaktorzy i autorzy mylą się w tym cały czas. Korelacja nie dowodzi przyczynowości, ale większość redaktorów i autorów nie była matematykami ;) Tony, wyobrażam sobie, że chciałeś powiedzieć, że pobierasz:

$0,008 (0,8 centa) za słowo za korektę (Zatem korekta powieści o objętości 100 tys. słów kosztowałaby 800 $)

$0,01 (1 cent) za słowo za redakcję (Zatem redakcja tej samej powieści kosztowałaby 1000 $)

$0,012 (1,2 centa) za słowo za dogłębną edycję (Zatem dogłębna edycja tej samej powieści kosztowałaby 1200 $)

Zgadza się?

To dobra okazja, aby przypomnieć autorom i redaktorom, że kluczowe jest sprawdzenie swoich obliczeń, aby upewnić się, że jesteście na tej samej stronie. Podczas przeglądania stron internetowych redaktor, który pobiera 0,025 $, pasuje do Twojego budżetu 0,25 centa za słowo, ale to błąd o czynnik dziesięć!

Discussion starter · #46 ·
editorusrex said:
Nie skacz na Tony'ego; Widzę, że redaktorzy i autorzy mylą się w tym cały czas. Korelacja nie dowodzi przyczynowości, ale większość redaktorów i autorów nie studiowała matematyki ;)

Tony, wyobrażam sobie, że chciałeś powiedzieć, że pobierasz opłatę:

0,008 USD (0,8 centa) za słowo za korektę (Zatem korekta powieści o objętości 100 tys. słów kosztowałaby 800 USD)

0,01 USD (1 cent) za słowo za redakcję (Zatem redakcja tej samej powieści kosztowałaby 1000 USD)

0,012 USD (1,2 centa) za słowo za dogłębną edycję (Zatem dogłębna edycja tej samej powieści kosztowałaby 1200 USD)

Zgadza się?
Cześć editorusrex:

Przykro mi, ale to nieprawda. Jak zauważyłem w moim pierwszym poście, moje opłaty za korektę zaczynają się teraz od 400 USD, podczas gdy wszystkie inne projekty edycyjne zaczynają się od 500 USD, eliminując w ten sposób zamieszanie związane z „za słowo”.

Twoja opinia jest jednak mile widziana. :)

Myślę, że mój punkt dotyczył mniej Twojego osobistego harmonogramu opłat (choć to przydatne dla autorów), a bardziej podzielenia się mądrą radą na temat problemu, z którym często się spotykałem i który został doskonale zademonstrowany w tym wątku - zaskakująco podstępnych błędów, które popełniają nasze oczy, gdy patrzymy na ułamkowe dolary i centy!

Discussion starter · #48 ·
editorusrex said:
Myślę, że mój punkt dotyczył mniej Twojego osobistego harmonogramu opłat (choć to przydatne dla autorów) a bardziej podzielenia się słowem przestrogi o problemie, z którym często się spotykałem i który został doskonale zademonstrowany w tym wątku - zaskakująco podstępnych błędach, jakie popełniają nasze oczy, gdy patrzymy na ułamkowe dolary i centy!
Doceniam to, dziękuję. :) Ułamkowe dolary i centy mogą - i często powodują - ból głowy freelancerom takim jak ja.

Discussion starter · #49 ·
Do wiadomości: zapoznaj się z moimi informacjami na temat gatunków, z którymi pracuję, moich opłat itp., zanim wyślesz mi zapytanie. To zapewni, że od samego początku będziemy na tej samej stronie.

Discussion starter · #51 ·
Dziękuję za miłe słowo, Don. :)

Chciałbym zabrać głos i powiedzieć, że Tony zredagował 15 moich książek. Nie skorzystałbym z jego usług przy tak wielu książkach, gdybym nie uważał, że jest świetny w tym, co robi. Nie tylko wskazał moje niezliczone błędy, ale zrobił to z wielką starannością (jako autor nasze ego jest kruche, a Tony wie, jak się do tego zabrać). Jego komentarze i sugestie zawsze pomagały w przeniesieniu historii na wyższy poziom. Czasami pamiętał drobiazgi z poprzednich książek, które były sprzeczne z czymś w obecnej książce. To krępujące jako autor (myślisz, że znasz swoje kreacje lepiej niż ktokolwiek inny), ale zawsze cieszę się, że to Tony, a nie czytelnik, zauważył błędy.

Tony jest przyjazny, profesjonalny i wspaniale się z nim pracuje. Angażuje się w materiał tak samo jak autor. Żałuję tylko, że nie znalazłem go wcześniej. Mógłbym uniknąć recenzji z 1 lub 2 gwiazdkami, ponieważ książki nie zostały odpowiednio zredagowane.

Jeśli ktoś chce zobaczyć książki, nad którymi pracował Tony, może je sprawdzić poniżej.

https://www.amazon.com/Thomas-Fincham/e/B00OU1SS2C

Możesz również wysłać mi wiadomość prywatną z konkretnymi pytaniami, jeśli chcesz.

Discussion starter · #53 ·
Bardzo dziękuję za miłą notatkę, Thomas. Zawsze przyjemnością jest pomóc. :)

Discussion starter · #54 ·
Mam nadzieję, że wszyscy moi obecni i byli klienci spędzają miło święta. :)

Discussion starter · #55 ·
Niedawno wysłałem moją najnowszą edycję książki, a mój klient był zachwycony moją pracą. Na co czekasz? Wypróbuj Held Editing Services już dziś. :)

Discussion starter · #57 ·
Szanowna Kay:

Dziękuję za zapytanie. :)
Moja stawka za korektę beletrystyki wynosi 14 $ za 1000 słów. (Do wiadomości: zazwyczaj dokonuję płatności w ratach.)
Jaki jest gatunek Twojej powieści?

Discussion starter · #59 ·
Kay Bratt said:
Dzięki, Tony. Wyślę Ci wiadomość prywatną.
Proszę bardzo, Kay.
Do wiadomości: Podczas niedawnego przeglądu moich stawek postanowiłem wypróbować kilka niższych. W najbliższej przyszłości nowa stawka za korektę wynosi 10 USD za 1000 słów.

Discussion starter · #60 ·
Nowy Rok, nowa strona internetowa. ;D

41 - 60 of 110 Posts